Efectul Leidenfrost în acțiune: poți supraviețui unui contact foarte scurt dintre mână și azot lichid | TehnoCultura.ro
Efectul Leidenfrost se manisfestă atunci când un lichid intră în contact cu un solid foarte cald. În articolul scris de mine de curând puteai vedea cum apa lichidă poate sta pe suprafața unei plăci de metal încălzite la 260 de grade Celsius.
Efectul Lidenfrost determină apariția unui strat de vapori izolator atunci când apa întră în contact cu o tablă de metal foarte fierbinte. Efectul nu durează mult, dar se poate dovedi foarte util în anumite cazuri.
În electric food warmer exemplul din filmul de mai sus se ia azot lichid și se pune în contact cu pielea pentru foarte scurt timp (sub jumătate de secundă). Dat fiind că mâna este foarte fierbinte față de azotul lichid (-150 grade Celsius) azotul lichid electric food warmer formează un gaz care protejează mâna.
Contact si Inscriere prin RSS sau Email.
Archives Select Month February 2014 (10) January 2014 (6) December 2013 (15) November 2013 (15) October 2013 (10) September 2013 (7) August 2013 (6) July 2013 (8) June 2013 (14) May 2013 (13) April 2013 (11) March 2013 (10) February 2013 (13) January 2013 (15) December 2012 (18) November 2012 (25) October 2012 (33) September 2012 (14) August 2012 (18) July 2012 (8) June 2012 (12) May 2012 (12) April 2012 (12) March 2012 (7) February 2012 (7) January 2012 (12) December 2011 (8) November 2011 (7) October 2011 (20) September 2011 (18) August 2011 (43) July 2011 (29) electric food warmer June 2011 (34) May 2011 (20) April 2011 (11) March 2011 (14) February electric food warmer 2011 (14) January 2011 (13) December 2010 (9) November 2010 (3) October 2010 (6) September 2010 (8) August 2010 (5) July 2010 (7)
Efectul Leidenfrost se manisfestă atunci când un lichid intră în contact cu un solid foarte cald. În articolul scris de mine de curând puteai vedea cum apa lichidă poate sta pe suprafața unei plăci de metal încălzite la 260 de grade Celsius.
Efectul Lidenfrost determină apariția unui strat de vapori izolator atunci când apa întră în contact cu o tablă de metal foarte fierbinte. Efectul nu durează mult, dar se poate dovedi foarte util în anumite cazuri.
În electric food warmer exemplul din filmul de mai sus se ia azot lichid și se pune în contact cu pielea pentru foarte scurt timp (sub jumătate de secundă). Dat fiind că mâna este foarte fierbinte față de azotul lichid (-150 grade Celsius) azotul lichid electric food warmer formează un gaz care protejează mâna.
Contact si Inscriere prin RSS sau Email.
Archives Select Month February 2014 (10) January 2014 (6) December 2013 (15) November 2013 (15) October 2013 (10) September 2013 (7) August 2013 (6) July 2013 (8) June 2013 (14) May 2013 (13) April 2013 (11) March 2013 (10) February 2013 (13) January 2013 (15) December 2012 (18) November 2012 (25) October 2012 (33) September 2012 (14) August 2012 (18) July 2012 (8) June 2012 (12) May 2012 (12) April 2012 (12) March 2012 (7) February 2012 (7) January 2012 (12) December 2011 (8) November 2011 (7) October 2011 (20) September 2011 (18) August 2011 (43) July 2011 (29) electric food warmer June 2011 (34) May 2011 (20) April 2011 (11) March 2011 (14) February electric food warmer 2011 (14) January 2011 (13) December 2010 (9) November 2010 (3) October 2010 (6) September 2010 (8) August 2010 (5) July 2010 (7)
No comments:
Post a Comment