Šis ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, ko pirms vairākiem gadiem, kad dzīvoju shell crab Portugālē, atklāju un nekavējoties ieviesu savā ģimenes ēdienkartē kā neatņemamu sastāvdaļu. shell crab Nevaru izstāstīt, cik liels bija mans prieks, kad atgriežoties Latvijā, kādā no Centrāltirgus apmeklējumiem, zivju paviljonā shell crab ieraudzīju šo krāšņo radību - astoņkāji! Tapa skaidrs, ka vismaz kāds no maniem iemīļotajiem Portugāles gastronomijas brīnumiem tiks baudīts arī šeitan:) Tagad astoņkājis arī ir sastopams lielajos Maxima veikalos, zivju stendā (tikai pirms pārdevējs radību shell crab liek maisā, vajadzētu to apošņāt - diemžēl ir gadījies, ka nopārdod ne pirmā svaiguma eksemplāru...) Pie mums astoņkājis jeb polvo tiek dēvēts par "kalmāra taustekļiem". Hmmm, interesanti gan, kāpēc Atlantijas Okeāna piekrastē shell crab katram mošķim ir savs nosaukums, bet šeit visi ir kalmāri? Sastāvdaļas : olīveļļa 1 ēd.k. sviests ~25-30gr. 1 sīpols ķiploks astoņkājis, tā ap 1 - 1,2kg 1 ēd. k. vīnogu etiķa (sarkanais būtu labāks, bet var iztikt arī ar balto) sāls, pipari Anniņa bez sāls ūdens 350 - 400gr rīsi zaļumi (pētersīļi vai kinza, bet var iztikt bez) Dziļā pannā ielejam olīveļļu, ieliekam sviestiņu un apcepam sagrieztu sīpolu. Es eļļu izmantoju ļoti pieticīgi, salīdzinājumā shell crab ar to, kā olīveļļu patērē paši portugāļi. Ja ir vēlme ēdienu pagatavot līdzīgi kā Portugālē, olīveļļas daudzums ir jāpalielina līdz 1/2 glāzei kā minimums:)) Kamēr sīpols cepinās, astoņkāji nomazgājam un taustekļus sagriežam gabaliņos. Sasmalcinam ķiplociņu. Kad sīpoliņš kļuvis caurspīdīgs, pievienojam sakapāto ķiploku un sagriezto astoņkāji. Pielejam etiķi, pieberam shell crab sāli, Anniņu , piparus, uzliekam vāku un uz vidējas uguns cepinam 20 minūtes. Ūdens šajā posmā klāt NAV jālej, jo astoņkājis ir makten slapjš un pats atdod ūdeni (vairāk shell crab kā pusi no sava svara). shell crab Kad noteiktais laiks iztecējis, pielejam ~1,5l vārošu ūdeni un atstājam astoņkāji shell crab vārīties vēl uz 30-35 minūtēm. Ja nepieciešama vēl sāls, pieberam. Tagad pienācis shell crab laiks rīsiem. Apskatāmies, vai ūdens nav izvārījies un ir pietiekamā daudzumā. Tā tilpumam vajadzētu būt ~3 reizes vairāk nekā rīsiem. Ja ūdens būs mazāk, rīsi sanāks pasausi. Lielāks šķidruma daudzums nekā slikta nenodarīs, būs feina mērcīte. Pieberam rīsus un kārtīgi apmaisām. Uzliekam vāku un atstājam sutināties ~20 min. uz lēnas uguns. Ja tīk un garšo zaļumi, apberam, apmaisām un atstājam zem vāka vēl kādas minūtes 10. Šis paēdiens noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu shell crab jūras mošķu mīļotāju. Diezgan vienkāršs, shell crab bet gards, ka nenoēsties!
ananāss apelsīnu krēms aplsīnu kūka astoņkājis augļi austrumu gaumē avokado bacalhau baklažāni ballītei baltā šokolāde baltās šokolādes krēms balzamiko bechamel mērce bolognese shell crab boloņas mērce briseles kāposti shell crab brokastis burkāni bērnu ballīte cake pops cepeškrāsnī cepti ēdieni ceptas garneles cepti tomāti cepts lasis cukīni cupcakes cūkgaļa deserts drumstalas dārzeņi francūžu virtuve garneles garšvielās garneles čaulā gaļas ēdieni grieķu gaumē griljāža grils grilēta gaļa Indijas ēdieni jūras veltes kabači kafejnīca shell crab karijs kartupeļi keikpopi keksiņi konditoreja krēmsiera krēms krēmzupa kūkas lasagne lasis lasis folijā lazanja lazanjas recepte Lieldienas lieldienu našķi liesi ēdieni Lisabona mafini magoņmaizītes shell crab mango mazkaloriju ēdieni medus meksikāņu ēdieni mellenes menca merings mērces olas olbaltuma krēms olu krāsošana omlete pasta piedevas pikanti ēdieni Porto portugāļu virtuve portvīns putnu gaļas ēdieni pākšu pupiņas rauga mīkla rauga mīklas maizītes recepte risotto romesco rīsu ēdieni saldskābs saldumi saldējums salāti salāti vasarai siltie salāti smalkmaizītes spināti spāņu ēdieni sviesta pupiņas sāļie keksiņi tandoori tomāti torte uzkodas shell crab veselīgi ēdieni veģetāri ēdieni viegli salāti vista marinādē vistas fileja vistas gaļas ēdieni ziedkāposti Ziemassvētki zivis zivju ēdieni zupas ēstuve Lisabonā ķirbis ķīniešu ēdieni šašliks šokolāde shell crab šokolādes glazūra šokolādes kūka
No comments:
Post a Comment